Wellington CSI2* : Ronan McGuigan en Capall Zidane winnen Grand Prix

19 januari 2014

19 januari 2014

Op zaterdag 18 januari wonnen de Ierse ruiter Ronan McGuigan en de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Concorde-zoon Capall Zidane het Equestrian Realty Grand Prix tijdens CSI2* Wellington. McGuigan ging door deze overwinning met een mooie geldprijs naar huis.

De combinatie was tweemaal foutloos en zette een niet te kloppen tijd neer tijdens de Grand Prix, het hoogtepunt van de tweede week van het FTI Consulting Winter Equestrian Festival. Ruiters uit maar liefst negen verschillende landen streden om de mooie prijs.

Ronan McGuigan vertelt over Capall Zidane: “Ik kocht hem tijdens de Dutch Sport Horse Sales in Weert, dat was in 2009. Capall Zidane was toen vijf jaar oud. Zelf ben ik niet naar de veiling geweest. Ik kocht hem nadat ik hem op de DVD had gezien. Mijn vrienden noemden hem toen ‘het internet paard’ maar ik lach vanavond het laatst. Hij is altijd constant geweest in zijn presteren, al vanaf de eerste dag dat ik hem had.

Klik hier voor interview met Ronan McGuigan na zijn overwinning.