HX Auctions | Visie

Voor Stal Hendrix is het een uitdaging om de beste springpaarden al op jonge leeftijd te ontdekken. Mede hierdoor is Paul Hendrix zich zo’n twintig jaar geleden op de fokkerij gaan richten. Door het inzetten van de beste moederlijnen en verschillende Grand Prix-merries, heeft hij een stevig fundament onder de eigen fokkerij weten te leggen. Daarnaast heeft Paul een ‘gentleman-agreement’ met een groep fokkers uit het fokgebied, die zich met dezelfde filosofie op de fokkerij richten en met regelmaat hun beloftevolle veulens aan Stal Hendrix verkopen.

De selectie van Stal Hendrix richt zich niet alleen op een prestatiegerichte pedigree en onmiskenbaar springtalent, maar ook op een goed exterieur, natuurlijke balans in galop en daaraan gekoppelde goede rijdbaarheid. Deze strikte, generatielange selectie van paarden uit eigen fok en opfok heeft al een groot aantal succesvolle sportpaarden opgeleverd en zij vormen het visitekaartje van Stal Hendrix. Bijna zonder uitzondering komen deze paarden uit bewezen moederlijnen en ze stammen vaak af van in opkomst zijnde verervers. Want om vooruitgang te blijven boeken in de fokkerij is het ook belangrijk dat de jongere generatie kansen krijgt.

Dat is precies hoe dit nieuwe veilingplatform is ontstaan. Mede door alle ontwikkelingen in 2020 kwam de derde generatie van familie Hendrix, bestaande uit Timothy, Michel en Janou, met het idee om een exclusieve collectie van jonge talenten uit eigen fok en opfok aan te bieden in een online veiling. En zoals bij alles waar Stal Hendrix voor staat, is kwaliteit het uitgangspunt. Daarom presenteren we met trots deze eerste collectie.

Team
Paul Hendrix – selectie
Michel Hendrix – selectie
Timothy Hendrix – selectie
Janou Hendrix – organisatie