Twee DSHS’ers winnen internationale hoofdrubrieken

18 oktober 2019

De sportieve week is goed begonnen voor referenties van de Dutch Sport Horse Sales. In de hoofdrubrieken van de internationale concoursen in Saint Tropez en Zwolle wonnen op donderdag twee paarden die in het verleden in deze veiling onder de hamer kwamen. Zo schreef Richard Howley met Glamour Girl het 1.50m van CSI3* Zwolle op naam, en won Scott Brash met Hello Senator voor de tweede maal in een week een 1.45m-proef op CSI4* Saint Tropez.

In de 1.45m rubriek van CSI4* Saint Tropez, die meetelt voor de Longines Ranking, snoepte Scott Brash meer dan een seconde af van de tijd van zijn naaste concurrentie. Met de Carambole-zoon Hello Senator, die in 2013 verkocht werd in de Dutch Sport Horse Sales, bleek de succesvolle Brit een maatje te groot. Het fokproduct van familie Henstra is sinds enkele jaren in eigendom van Lady P. Harris en Lady P. Kirkham en won een week eerder ook al het 1.45m tijdens de eerste week van het CSI4* Saint Tropez.

Veelbelovend duo
Op haar geboortegrond deed de Zirocco Blue VDL-dochter Glamour Girl, die in 2016 bij de DSHS geveild is, uitstekende zaken. De door Mieke Zoetelief gefokte merrie vormt sinds twee maanden een combinatie met de Ierse ruiter Richard Howley en ze boekten al diverse goede resultaten. In één van hun eerste 1.50m-proeven grepen ze op CSI3* Zwolle gelijk de winst in de Grand Prix-kwalificatie. “Ik heb Glamour Girl nog maar kort onder het zadel en we hebben al een tweesterren Grand Prix gewonnen. Ze presteert heel constant, is comfortabel te rijden en is van nature heel competitief”, reageerde de winnende ruiter.