Topprestaties van Hello Senator, Eagle Eye VDP en Gerton

18 juli 2017

Onder Scott Brash laat de achtjarige Hello Senator, die als vierjarige onder de naam Everest werd geveild bij Dutch Sport Horse Sales, zien een hele grote te gaan worden. Op het GCT-concours in Chantilly sprong de Carambole-zoon overtuigend naar de tweede plaats in het 1.55m en ook andere veilingpaarden kwamen tot goede prestaties deze week.

In 2013 werd Hello Senator verkocht in de veiling en vorig jaar won hij brons met Luc Steeghs op het WK voor zevenjarige springpaarden. Sinds februari dit jaar heeft Scott Brash het toptalent onder zijn hoede en zet Everest zijn ontwikkeling stormachtig voort. Op het Global Champions Tour-concours in Chantilly kon hij met een mooie tweede plaats in het 1.55m een nieuw hoogtepunt aan zijn palmares toevoegen. In zowel het basisparcours als de barrage kwam Hello Senator niet in de buurt van het hout.

Zonder springfouten
Een ander in 2013 geveild talent kwam dit weekend op CSI3* Knokke Hippique tot succes. Brieanne Dofort reed de achtjarige Eagle Eye VDP (v.Ustinov) binnen in één van hun eerste 1.45m-rubrieken. Met alleen een strafpunt voor tijdsoverschrijding eindigde de Amerikaanse amazone met haar achtjarige DSHS’er als zevende.

Opnieuw onverslaanbaar
Net als een week eerder bleek de zesjarige Gerton (v.Ukato) met Katharina Offel weer in staat om een jonge paardenproef op naam te zetten op Knokke Hippique. Ditmaal waren ze onverslaanbaar in het 1.25m tweefasen.