Succes in GCT Madrid voor Chica B Z

20 mei 2019

In de laatste rubriek van de Global Champions Tour in Madrid deed Martin Fuchs van zich spreken door als tweede te eindigen met de regerend DSHS Horse of the Year Chica B Z. Ook andere DSHS ambassadeurs hebben goede zaken gedaan, zo won F.Umonia R6 twee internationale proeven in Lier.

De Copa S.M. El Rey – Volvo Trophy (1.50/1.55m) vormde de afsluiter van de Global Champions Tour in Madrid en hierin zorgde Frank Schuttert met Queensland E voor een Nederlandse overwinning. Enkele tienden van een seconde langer deed Martin Fuchs over de foutloze barrage met de door familie Berben uit Meijel gefokte Canturano-dochter Chica B Z, die in 2015 via de Dutch Sport Horse Sales in handen van huidig eigenaar Adolfo Juri kwam. Daarmee konden ze 20.000 euro aan hun winsom toevoegen.

Tweemaal winst
Op het tweesterrenconcours in Lier pakte Boy-Adrian van Gelderen tweemaal de hoofdprijs met de in 2016 geveilde F.Umonia R 6 (v.Chellano Z). Op vrijdag wonnen ze het tweefasen 1.35m, en op zondag bleken ze opnieuw een maatje te groot voor de concurrentie in het 1.40m. Een andere DSHS-referentie is de Applaus-dochter Elisabeth, die vorige week als derde finishte in de Grand Prix van CSI2* Drammen. Met Pal Flam realiseerde dit fokproduct van Pieter Schouten en Jurgen van Leur, geveild in 2015, een dubbel foutloos resultaat.