Stewart: “Private Life springt niet alleen goed, hij is ook heel comfortabel om te rijden”

20 februari 2017

WELLINGTON: De Amerikaanse hunting-ruiter Scott Stewart wist een fantastische prestatie neer te zetten met zijn slechts zesjarige Private Life (Verdi x Voltaire). Het duo werd tweede in de $100,000 WCHR Peter Wetherill Palm Beach Hunter Spectacular.

Stewart is een fervent deelnemer van deze competitie, die inmiddels al 21 jaar bestaat. Maar het was pas tot vorig jaar dat hij zich in de topklasseringen begaf. Dit jaar reed hij niet alleen de prachtige tienjarige schimmel Holsteiner-ruin naar een overwinning, maar stuurde hij ook de groene zesjarige KWPN-ruin Private Life naar een tweede plaats.

Stewart reed Private Life naar een tweede plaats tijdens zijn eerste Hunter Spectacular. Dr. Betsee Parker heeft de 2011 KWPN-ruin van Verdi in zijn bezit. Private Life, voorheen genaamd Gibraltar P en verkocht tijdens de DSHS in 2015, was als derde geplaats met een score van 88,66 na de eerste ronde. Na een geweldige tweede ronde waarin de combinatie een score van 92,33 behaalden, eindigden het duo op de tweede plaats met een puntentotaal van 180.99.

“Ik wist niet wat ik kon verwachten,” legt Stewart uit. “Hij is altijd heel dapper en rijdt als een volledig volleerd paard, maar hij wordt pas net zes. Dit was zijn eerste show op dit niveau. Ik was heel blij met hem. Hij had niet beter kunnen presteren. Hij deed het zeer goed deze week,” constateert Stewart. “Ook al is hij de meest groene, hij is waarschijnlijks mijn makkelijkste paard om te rijden. Hij gedraagt zich heel volwassen en rijdt als een junior hunter. Hij springt niet alleen goed, hij is ook heel comfortabel om te rijden.”

Bekijk de resultatenlijst hier

Private Life op de fotodag voor de DSHS in 2015.