Scott Brash in het zadel van Everest

13 januari 2017

Lord en lady Harris hebben samen met lord en lady Kirkham voor Scott Brash de achtjarige bruine ruin Everest (Carambole x Indoctro) gekocht. Begin december kwam Everest in het bezit van Nick Skelton en Laura Kraut. Stal Hendrix: “Ondanks dat Nick en Laura het paard maar kort hebben gehad en wij verheugd waren dat Nick het paard zou gaan uitbrengen, zijn wij nu minstens even verheugd met het nieuws dat Scott in het zadel van Everest plaats zal nemen.”

Everest werd geveild tijdens de 2013 editie van de Dutch Sport Horse Sales. Hierna werd hij met veel succes uitgebracht door Stal Hendrix-ruiter Luc Steeghs. De combinatie eindigde op een zeer respectabele derde plaats tijdens de KWPN-Kampioenschappen voor zevenjarigen, die in augustus vorig jaar plaatsvonden.

De grootste prestatie van Everest tot nu toe is zijn resultaat tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden dat vorig jaar september op het Domein Zangersheide in Lanaken werd gehouden. Daar hield hij de eer van het KWPN-stamboek hoog door de bronzen medaille te bemachtigen.

De Dutch Sport Horse Sales en Stal Hendrix zijn daarom dan ook zeer verheugd dat een ambassadeur zoals Everest in actie zal komen onder Scott Brash. Wij wensen het duo veel succes in de toekomst.

Stal Hendrix & Dutch Sport Horse Sales

Luc Steegs – Everest