Ronan McGuigan sluit jaar goed af

24 december 2014

Woensdag 24 december 2014

Het duo Ronan McGuigan en de op de Dutch Sport Horse Sales verkochte Capall Zidane (Concorde x Baloubet du Rouet) hebben al een geweldig goed jaar achter de rug. Echter voegde ze dit weekend nog een Grand Prix-overwinning toe aan hun lange lijst van overwinningen.

Tijdens het Holiday Festival  in Wellington (Florida) wonnen ze de Grand Prix met in total 25.000 dollar aan prijzengeld. McGuigan was de eerste starter in de barrage met zes deelnemers en wist dat hij voluit moest rijden voor de winst. Dat lukte goed want zijn foutloze rit in 39,88 bleek niet te verbeteren. “Mijn vader en moeder kwamen kijken, ik wist niet dat ze kwamen. Het was denk ik de eerste keer dat ze mij een proef zagen winnen, dus dat was leuk voor ze”, aldus een lachende McGuigan.

De Ier blijft in Florida rijden. “Capall Zidane krijgt nu wat rust tijdens de feestdagen en komt terug in actie tijdens de tweede week van het Winter Equestrian Festival in januari”.

Kira Kerkorian werd in een tijd van 40,87 tweede met haar paard Cassiopeia en bleef Juan Ortiz in het zadel van Phenix Royal nipt voor.


Ronan McGuigan and Capall Zidane