Ronan McGuigan en Capall Zidane winnen ESP’s Holiday & Horses Show

28 november 2014

Vrijdag 28 november 2014

Wellington, USA – De Ierse springruiter Ronan McGuigan ging vandaag met $34.000,- naar huis door met Capall Zidane (Concorde x Baloubet du Rouet) het 1.45m te winnen. Dit deed hij tijdens het Equestrian Sport Productions’ (ESP) Holiday & Horses concours in Florida. Capall Zidane werd in 2009 via de Dutch Sport Horse Sales verkocht.

In de rubriek direct op tijd bleven vijftien combinaties foutloos en de Ierse ruiter was met de Concorde-zoon bijna twee seconden sneller dan de nummer twee. Capall Zidane zal vanavond ook aan de start verschijnen van de wereldbekerwedstrijd, daarna krijgt hij even rust voordat het Winter Equestrian Festival begint in januari. “Het plan is om hem vroeg in het seizoen op niveau te krijgen,” aldus McGuigan. “Hij heeft een geweldig jaar achter de rug en ik hoop dat we dat volgend jaar weer voor elkaar krijgen.”

Op de tweede plaats eindigde de Amerikaanse Lauren Hough in het zadel van Paris Sellon’s Heracross, zij passeerde de finish met 64.74 seconden op de klok. De derde plaats was eveneens voor een KWPN-er, Remarkable Farms LP’s Wirma voltooide het parcours in 65.72 seconden onder de Amerikaanse Brianna Goutal.