Opnieuw WB-zege voor Cescha M

29 oktober 2017

Wat een weekend voor de DSHS’ers! Zo won Cescha M met Isabelle Lapierre haar tweede Wereldbekerwedstrijd van het seizoen, sprong Apart met Pieter Devos naar de derde plaats in de Wereldbeker van Verona en bereikte Clear Water de barrage van de Wereldbeker van Washington.

De Canadese amazone Isabelle Lapierre boekte -na Bromont- dit weekend in Calgary de tweede Wereldbekerzege met de in 2011 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Diamant de Semilly-dochter Cescha M. “Dit was pas haar tweede indoorwedstrijd en ondanks dat ze nog erg onervaren is, en we niet wisten wat we konden verwachten, deed Cescha M weer ongelooflijk haar best. Ze probeert altijd om te winnen, weet precies wanneer ze moet presteren en heeft er veel plezier in. De finale in Parijs is nog ver weg, maar ik doe mijn best om Cescha M zo fris en fit mogelijk te houden, want misschien reizen we in april wel af naar Frankrijk. Tot nu toe gaat het al boven verwachting!”, vertelde de amazone na afloop van de overwinning.

Apart derde in WB
In Verona boekte Pieter Devos een fantastisch resultaat in de Wereldbeker met de in 2009 geveilde, door Stal Hendrix gefokte Larino-zoon Apart. Een snelle foutloze barrage bracht de Belg met zijn imponerende vosruin op de derde plaats. Ook in de Wereldbekerwedstrijd van Washington sprong een DSHS-ambassadeur mee, onder Marilyn Little bereikte de in 2011 verkochte Clear Water (v.Clearway) de barrage en de elfde plaats.

Top-tien Grand Prix
Ook de achtjarige Zürich-dochter Zira van het Kapelhof Z, die in 2013 bij de DSHS onder de hamer kwam, kwam tot een knappe prestatie dit weekend. Onder Anthony Condon behoorde ze tot de dubbele nullers in de 1.45m Grand Prix van Opglabbeek in een tijd die goed was voor de achtste prijs.