Limburg in de lift

18 oktober 2012

Artikel uit de Hoefslag van 18 oktober
Het initiatief van Paul Hendrix om de organisatie van de Limburgse Veulenveiling naar zicht toe te trekken heeft zijn vruchten afgeworpen. Volledig tegen de stroom in realiseerde de veiling een plus van gemiddeld 800 euro ten opzichte van vorig jaar. Het gemiddelde kwam uit op 6.205 euro. Veilingtopper Houdini (Berlin x Heartbreaker) werd voor 18.000 euro verkocht. Typerend was dat maar liefst veertig procent van de veulens in buitenlandse handen terechtkwam.
Geprofiteerd werd van de combinatie met de mede door Hendrix georganiseerde springpaardenveiling Dutch Sport Horse Sales (DSHS). ‘Er zijn inderdaad klanten geweest die een dag eerder aanwezig waren op onze springpaardenveiling’, aldus Hendrix. ‘Toch speelde ook de kwaliteit van de veulens een grote rol. Ik heb al vaker benadrukt dat de springpaardenfokkerij in Limburg op een hoog plan staat en dat zag je in de collectie. Ik had geloof in deze veulens en heb vooraf een garantie gegeven dat ik de veulens die geen 3.000 opbrachten, zou overnemen.’
Ook de DSHS verliep succesvol. De springpaardenveiling bracht met 86.520 euro het hoogste gemiddelde uit haar geschiedenis op. Hendrix: ‘Dat moet je misschien wat nuanceren omdat we nu voor het eerst zesjarigen hadden. Maar het was zeker een groot succes.’ De topprijzen voor de 25 springpaarden, waarvan er 23 naar het buitenland gingen, werden wel betaald voor de vijfjarigen. Veilingtopper werd Cupido (Harley VDL x Ircolando) voor 200.000 euro.

Hoefslag (PvP)


Impressie van de veilinghal.