Kristin Nyberg & Mathijs van Asten

27 juli 2011

DSHS is een prachtige gelegenheid om talentvolle jonge paarden in één groep te zien.’ 

De Zweedse springamazone Kristin Nyberg runt samen met haar vriend en internationaal springruiter een training- en handelstal in het Noord Limburgse IJsselsteijn.
Kristin Nyberg kocht tijdens Dutch Sport Horse Sales 2009 Aysatti (No Limit x Creool x Casimir) en Zico ( Casco x Calvados x Goodwill). Kristin vertelt enthousiast : ‘Ik denk dat het een mooie gelegenheid voor ons is om de geselecteerde talentvolle jonge paarden in één groep te zien. Mijn ervaring met de DSHS  paarden is dat ze goed zijn opgeleid door professionele ruiters, de paarden liggen al op trainingschema en kunnen zodoende makkelijk doorstromen naar een hoger niveau. De dvd die we bekijken komt overeen met de werkelijkheid wanneer je het paard gaat uitproberen, je krijgt wat je ziet.
Mathijs van Asten vervolgt: ‘Ik denk dat de Aysatti, die afgelopen jaar vijfde werd tijdens het World Breeding Championship in Lanaken, een heel goed paard gaat worden met de capaciteiten voor het hogere werk’. Kristin: Ook Zico heeft zich geweldig ontwikkeld, Zico is niet alleen een heel mooi paard maar beschikt over enorme kwaliteiten op de sprong. De toekomst ziet er goed uit voor mij met twee zulke talentvolle paarden op stal.
Mathijs van Asten: ‘We blijven op zoek naar jong talent, dus ook dit jaar zullen we zeker weer de nieuwe collectie DSHS paarden volgen’ Kristin sluit af: ‘In Zweden zijn de aangekochte DSHS paarden ook opgevallen er zijn verschillende mensen die geïnformeerd hebben naar de afkomst van mijn paarden, ook zij willen investeren in jong talent en zullen ons zeker vergezellen tijdens Dutch Sport Horse Sales dit jaar’.