Kampioenen onder de hamer bij de DSHS

1 september 2017

Samen met Yves Houtackers zet de familie Hendrix ieder jaar alles op alles om een uitmuntende collectie samen te stellen voor de Dutch Sport Horse Sales. Dat de allerbeste vier-, vijf- en zesjarige toptalenten hier worden aangeboden, blijkt wel uit het feit dat twee nationale kampioenen én een nationale reservekampioen deel uit maken van de 14e collectie.

Op dinsdag 26 september kunnen kopers uit binnen- en buitenland hun hart ophalen bij Equestrian Centre De Peelbergen. Op die dag wordt de mogelijkheid geboden om toekomstige topspringpaarden vast te leggen. Zoals de zesjarige, zeer meewerkende Gloed (v.Indoctro), waarmee DSHS-selecteur Timothy Hendrix glansrijk zowel de halve finale als de finale van de Blom Cup voor zesjarigen wist te winnen. Via een wildcard is ook de nationale kampioen van de vierjarigen in de collectie van de DSHS opgenomen. Deze zeer voorzichtige en goed rijdbare Zirocco Blue VDL-dochter Idagonda behaalde de hoogste punten in de Blom Cup onder Nicole Mestrom.

Kwaliteit in de breedte
Ook deel van deze buitengewone collectie maakt de reservekampioen van de vijfjarige springpaarden: Hello Blue (v.Plot Blue). Onder Pieter Keunen liet hij afgelopen maand al zien tot de top van zijn jaargang te behoren. Deze drie uitschieters maken samen met 23 andere toptalenten deel uit van de collectie die op dinsdag 26 september bij De Peelbergen in de veiling komt. Onder hen ook diverse andere Blom Cup-finalisten, zoals Galway Girl (v.Cardento) en Harvard HX (v.Bustique).