Jennifer Crooks: “Ethiopiërs staan te popelen om verandering in hun land te creëren.”

3 november 2016

De Dutch Sport Horse Sales doneert ieder jaar een bedrag aan een goed doel. Het goede doel van 2015 en 2016 was Uryadi’s Village: een hartverwarmend project van Grand Prix-amazone Jennifer Crooks. Jennifer: “Het doel van Uryadi’s Village is om de bevolking van Ethiopië in staat te stellen om manieren te vinden om voedsel te produceren die niet alleen duurzaam is, maar ook rekening houdt met het behouden van het ecosysteem. Op deze manier zijn ze in staat om de cruciale veranderingen die nodig zijn voor zichzelf te genereren en ook te behouden. Hierbij rekening houdende met hun unieke cultuur en erfgoed.”

uryadiUryadi’s Village is een internationale non-profit organisatie gevestigd in het zuidoosten van Ethiopië, in een gebied genaamd Soddo. Het belangrijkste project waar Uryadi’s Village nu mee bezig is, is Wolayta Village, een tehuis voor kinderen gebaseerd op de wetenschap van de permacultuur. Op deze manier wordt een menselijke leefomgeving ontworpen op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. Het is gelegen in een gebied dat wordt geteisterd door armoede, hoge kindersterfte, (relatief eenvoudig te voorkomen) ziektes en een van de hoogste percentages wezen in de wereld. Jennifer: “Ethiopië is een ongelofelijk divers en mooi land, met prachtige, vriendelijke en veerkrachtige mensen. De mensen staan te popelen om naast en samen met ons te werken om een verandering in hun land te creëren.”uryadi_4

Landdegradatie in Ethiopië heeft exponentieel de vruchtbaarheid van de bodem negatief beïnvloedt. Dit heeft geleid tot droogte, hongersnood, economische stagnatie en letterlijke verhongering. De kinderen zijn hiervan de eerste slachtoffers en daarom is Uryadi’s Village begonnen met het opzetten van een zorgcentrum voor kinderen die in de steek zijn gelaten of wees zijn geworden.

Gestage transformatie
Jennifer: “Op dit moment hebben wij de zorg over 30 kinderen. Zij worden 24/7 verzorgd door ons geweldige team van nannies. De lokale overheid heeft ons een stuk land gegeven om door ons te laten veranderen in een prachtig duurzaam tehuis voor kinderen. Onder begeleiding van permaculturist Warren Brush ondergaat het terrein een gestage transformatie. Wij produceren al genoeg voedsel om onze kinderen voldoende te kunnen voeden. Daarnaast hebben wij nog extra voedsel om aan de omringende buren te kunnen geven. De constructie van de eerste groep familiehuizen is goed op weg. De eerste groep kinderen en nannies zal begin volgend jaar hun intrede doen in Wolayta Village.

uryadi_2

uryadi_3