Iris en Ici houden DSHS-eer hoog in Ciekocinko

1 september 2019

Het team van Manton Grange Stables reisde afgelopen week met meerdere jonge talenten uit één van de voorgaande DSHS-edities, af naar de Baltica Tour. In het Poolse Ciekocinko bleek hun ruiter Jack O’Donohue vooral concurrent van zichzelf met Iris en Ici. Ook andere DSHS’ers kwamen weer tot successen, zo sprong Coronado naar de prachtige tweede plaats in het klassieke 1.60m op CSI5* Gijon.

Francisco Pasquel leverde daarmee een absolute topprestatie met de in 2013 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Cassini I-zoon Coronado (voorheen Charlie Grey, mv.Acord II, foto). De inmiddels tienjarige Holsteiner behoorde met zijn Mexicaanse ruiter tot één van de drie duo’s die in zowel het basisparcours als de barrage van de 1.60m-proef op CSIO5* Gijon geheel foutloos konden blijven. Dat deden ze in de één-na-snelste tijd, chapeau!

Prijswinnaars
De finale van de Youngster Tour voor zesjarigen kwam op naam van Jack O’Donohue met de in 2017 geveilde Iris (Starpower x Larino), die hij afgelopen juni overnam van Tom Slattery. In een razendsnelle tijd bleef het succesvolle duo in beide fasen foutloos en zo konden ze de eerste prijs in ontvangst nemen. Jack O’Donohue schudde met de in 2018 geveilde Ici (Douglas x Lux) ook een voortreffelijke rit uit zijn mouw en zo pakte de Manton Grange Stables ook de tweede plaats in Ciekocinko. Bovendien kon Jack zich met de Bustique-zoon Harvard HX (mv.Calido I), geveild in 2017, als vierde opstellen na een dubbele foutloze rit in het 1.35m.

Zege voor Constable II
In het Duitse Lastrup sprong een andere, zesjarige DSHS-referentie zich in de kijker. Onder Patrick Lemmen bereikte Inostello M (Numero Uno x Voltaire) de derde plaats in het 1.30m. Tot slot mag de mooie overwinning van Laura Kraut met Constable II natuurlijk niet onvermeld blijven. Met deze in 2012 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Harley VDL-zoon (mv.Lupicor) won de Amerikaanse topamazone het direct op tijd verreden 1.45m van CSI5* Brussels Stephex Masters.