Internationale zeges voor Istinov en Escoffier

30 maart 2019

Op de internationale concoursen in Gorla Minore en Kronenberg hebben meerdere DSHS’ers zich in de prijzen gesprongen. Op het Italiaanse CSI3* in Gorla Minore boekten zowel Istinov (v.Ustinov) met Omer Karaevli als Escoffier (v.Lord Z) met Michael G Duffy zelfs overwinningen.

De voor Carpe Diem rijdende Omer Karaevli heeft de in 2018 geveilde Istinov (Ustinov x Vegas, fokker Jean Dresen) enkele maanden onder zijn hoede en kwam al tot menig goed resultaat. In Gorla Minore begonnen ze de week goed met een vierde plaats bij de zesjarigen, gevolgd door de winst in de Youngster Tour de dag daarna. Vandaag sprong het duo voor de derde achtereenvolgende dag overtuigend en dat leverde de overwinning in de zesjarigen-finale op. Op hetzelfde CSI3* won Michael Duffy het 1.40m direct op tijd met een andere DSHS-ambassadeur, namelijk de door Peter en Renate Stultiëns gefokte Lord Z-zoon Escoffier. Tot begin dit jaar werd hij uitgebracht door Werner Muff en met zijn nieuwe ruiter plaatste hij zich op in 1.45m-rubrieken op Jumping Amsterdam en CSI3* Neumünster. Escoffier maakte in 2014 deel uit van de DSHS-collectie.

Veelbelovende zevenjarigen
Op CSI2* De Peelbergen sprong Tom Slattery vandaag dubbel foutloos naar de vierde prijs bij de zevenjarigen (1.35m) met de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Haufom en in diezelfde rubriek eindigden Jack O’Donohue en Harvard HX (v.Bustique) als achtste. Beide paarden zijn op de Dutch Sport Horse Sales van verkocht aan Manton Grange Stables. Een ander mooi resultaat werd behaald door de Cantos-zoon Cas, die in 2013 aan zijn vorige ruiter Boy-Adrian van Gelderen werd verkocht. Met Julia Swart in het zadel won hij het KNHS Indoorkampioenschap in de klasse B.