HX Auctions presenteert veelbelovende eerste collectie

30 november 2020

Vandaag is het nieuwe veilingplatform van Stal Hendrix, HX Auctions, gelanceerd. Van 11 tot 15 december kan er online geboden worden op elf driejarige springpaarden die samen de eerste collectie vormen. Zij komen allen uit de eigen fokkerij of opfok van Stal Hendrix en hebben strikte selecties doorstaan. HX Auctions biedt daarmee een uitgelezen kans om jong talent aan te schaffen.

De derde generatie van familie Hendrix, bestaande uit Timothy, Michel en Janou, kwam met het idee om een eigen veilingplatform op te zetten. Een constant aanbod van kwaliteitsvolle paarden maakt het mogelijk om direct goed van start te gaan met een interessante collectie. “Via deze wijze willen we onze klanten in een eerder stadium de mogelijkheid bieden om talenten uit ons eigen fokprogramma aan te schaffen. Door alle ontwikkelingen dit jaar is het online veilen volledig ingeburgerd en we hebben deze driejarigen met zorg geselecteerd”, vertelt Paul Hendrix, die samen met zoon Michel en neef Timothy verantwoordelijk is voor de selectie.

Veel aanleg
Onder meer nakomelingen van Aganix du Seigneur, Diamant de Semilly, Entertainer, Ultimo van ter Moude, Gaspahr en Cape Coral RBF Z maken deel uit van deze eerste collectie. “Enkele paarden hebben we zelf gefokt, de anderen hebben we als veulen aangeschaft. Onze eigen hengsten zijn goed vertegenwoordigd en bijna zonder uitzondering gecombineerd met interessante sportmerries en -stammen. Zo hebben we meerdere nakomelingen van Grand Prix-merries in onze collectie, en een opvallende Aganix-zoon uit de volle zus van Numero Uno. Deze elf driejarigen zijn mijn inziens stuk voor stuk paarden die op basis van hun pedigree en aanleg kunnen uitgroeien tot bovengemiddelde sportpaarden. Zowel voor de spring- als huntersport. We hebben er hoge verwachtingen van!”

Online bieden
Alle informatie over de paarden en de veiling is te vinden op deze website. Na registratie kan er vanaf vrijdag 11 december online geboden worden. Op dinsdag 15 december vanaf 19.30 uur sluit de veiling.