Goede resultaten voor Farianne en Fascinating Fortuna

11 maart 2019

Eén van de troeven waarmee Richard Howley aan de start verschijnt in de Sunshine Tour is de op de Dutch Sport Horse Sales verkochte Indoctro-dochter Farianne. Het duo sprong afgelopen week onder meer naar de tweede prijs in het 1.40m. Wat dichter bij huis pakte Patrick Lemmen de overwinning in de 1.30m-finale van CH Midden-Limburg met de DSHS’er Fascinating Fortuna.

In 2015 kwam de Indoctro-dochter Farianne onder de hamer op de Dutch Sport Horse Sales. Ze begon in 2017 haar internationale carrière onder Sarah Borthwich en sinds april vorig jaar is Richard Howley haar vaste ruiter. Twee maand later sprongen ze al hun eerste 2*-Grand Prix en afgelopen oktober wonnen ze het 1.40/1.45m op CSI3* Zwolle. In februari dit jaar zijn ze neergestreken in het Spaanse Vejer de la Frontera om waardevolle kilometers te maken in de Sunshine Tour. Dat zorgde in de eerste week gelijk al voor een zege in het 1.40m, en eind februari voegden ze daar nog een tweede plaats in het 1.45m aan toe. Deze week kwam daar een tweede prijs in het 1.40m bij.

Finale-winnaar
Ook de Zapatero VDL-zoon Fascinating Fortuna maakte in 2015 deel uit van de DSHS-collectie. Hij boekte met Efe Siyahi en Patrick Lemmen al meerdere successen in de internationale Youngster Tour en kwam dit weekend aan de start op het nationale CH Midden-Limburg bij De Peelbergen. Onder Patrick Lemmen schreef het negenjarige fokproduct van Peter en Anne Mieke Rinkes de Z-finale op zijn naam.