Gamble en Belle du Courtil presteren sterk in Canada

27 mei 2019

Nadat de achtjarige Vingino-zoon Gamble succesvol was in de internationale sport onder eigenaresse Asta Torokvei, vormt deze in 2015 geveilde ruin nu een combinatie met topruiter Conor Swail. Dit weekend leidde deze samenwerking tot een overwinning in het 1.35/1.40m op CSI3* Caledon. Ook de even oude Belle du Courtil leverde een topprestatie op Canadese bodem.

Onder Asta Torokvei boekte Gamble (ex. Gino, Vingino x Indoctro, fokker wijlen Roel Hagedoorn) successen in de Youngster Tour en inmiddels wordt hij uitgebracht door Conor Swail. Op het driesterrenconcours in het Canadese Caledon bleven ze alle concurrenten de baas in de met 10.000 Dollar gedoteerde 1.35/1.40m Jumper Stake. Twee dagen eerder pakten ze al de derde prijs in het 1.35m. Verderop in Canada, op het Thunderbird Show Park in Langley, maakte een andere referentie van de DSHS mooie reclame. Onder Lauren Crooks sprong de achtjarige Belle du Courtil (Kannan x Luccianno, fokker Corinne Fossaert), die in 2017 is geveild, naar een uitstekend resultaat. In de 1.50m-Grand Prix bereikte het beloftevolle duo de zesde plaats.

Foutloos in 1.50m
De tienjarige Zira van het Kapelhof Z (Zürich x Quickfeuer van Koekshof, fokker Nicolai Gert) kwam in 2013 onder de hamer tijdens de Dutch Sport Horse Sales en sprong dit weekend met Anthony Condon weer eens in de prijzen in het 1.50m. Dankzij een foutloze ronde in de proef met accumulator op CSIO5* Rome bereikten zij de tiende plaats.