Enchanted wint Canadees Hunter kampioenschap

10 november 2017

Voor de tweede maal in haar carrière kon Erynn Ballard het nationale Canadese Hunter Derby kampioenschap op haar naam zetten, en ze leverde deze prestatie met de zesjarige Enchanted (v.Bustique), die als Gonique DN deel uitmaakte van de 2016-collectie van de DSHS.

De beste 20 hunter derby combinaties van het land gingen de strijd om de nationale titel met elkaar aan, en na beide onderdelen deelde Erynn Ballard met Enchanted de leiding met de titelverdedigers Darcy Hayes met Say When. Beide behaalden zowel een eerste als een tweede plaats, en uiteindelijk trok Ballard aan het langste eind met de in 2016 geveilde Bustique-dochter, die in eigendom is van Christel Weller.

Heel speciaal
Paul Hendrix tipte Erynn Ballard destijds over Gonique DN. “Paul zei me dat hij graag wilde dat ik de merrie zou gaan proberen. Maar ik vertelde hem dat ik dat paard nooit zou gaan kopen, want ze was veel te groot, het was een merrie, en ze was pas vijf jaar oud. Dus het was uitgesloten dat ik Gonique mijn paard zou gaan worden”, lacht Erynn. “Maar Paul hield vol, dus ik heb haar geprobeerd en toen ik vervolgens de video terugzag wist ik zeker dat ik me moest gaan verontschuldigen. Ik heb Paul gebeld en heb mijn ongelijk toegegeven, met veel genoegen overigens! En ik vroeg hem direct of ik haar nog een keer mocht proberen want het was me duidelijk dat het een heel speciaal paard was. Nu als zesjarige is ze heel zelfverzekerd, en daardoor kan ze ook onder druk goed presteren. Dat heeft ze hier op de Royal Horse Show wel weer bewezen! Ze werd hier alleen maar beter, terwijl ze alle reden had om vermoeid te zijn. Ze had al het recht om als zesjarige een keer een foutje te maken, maar Enchanted heeft geen paal geraakt. Net alsof ze wist dat het belangrijk was, want ze deed echt haar uiterste best voor mij”, besluit de amazone.