Emma Augier de Moussac en Brighton Bay tweede in finale 7-jarigen Sunshine Tour

15 maart 2017

VEJER DE LA FRONTERA – Zojuist heeft de Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac een fantastische prestatie neergezet door met haar paard Brighton Bay (Ultimo x Kreator) tweede te worden in de finale voor 7-jarigen op 1.45m-niveau. Deze finale is een Longines ranking proef.

De afgelopen vijf weken heeft de combinatie deelgenomen aan de 7-jarigen rubrieken tijdens de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera. Zij wisten zich te plaatsen voor de zinderende finale die vandaag op het programma stond. Het is een belangrijke rubriek omdat de toppaarden van de toekomst zich op deze leeftijd onderscheiden van de rest.

Emma rijdt de Ultimo-zoon sinds ze hem kocht op de Dutch Sport Horse Sales in 2014. De ruin luisterde toen nog naar de naam Fulltime Fortuna. Over haar rit van vandaag zegt ze: “Brighton Bay is een ontzettend slim paard. Dat is met name een voordeel in de moeilijke combinaties die het parcours vandaag kende. Maar wat voor anderen lastig is, is voor hem een makkie.” Het duo beleefde een enorm sterk concours in Spanje; van 12 rondes waren er maar liefst 11 foutloos. Wat staat er nu voor Brighton Bay op het programma? Emma: “Nu mag hij even genieten van zijn rust. Hij heeft zo goed gepresteerd. Onze focus ligt nu op Lanaken.”

Emma Augier - Brighton Bay

Emma Augier de Moussac and Brighton Bay