Edorado, Duplikaat en Kodaline laten van zich horen in Wellington

20 februari 2015

20 februari 2015

Van 7 januari tot en met 29 maart vindt in Wellington – Florida (USA) het Winter Equestrian Festival (WEF) plaats. Het is een vooraanstaand concours waar de beste internationale deelnemers aan meedoen. Daarom is het ook zo’n prachtig nieuws dat de paarden die via de Dutch Sport Horse Sales zijn verkocht het daar zo ontzettend goed doen.

Duplikaat
Een van de DSHS-paarden die dikwijls bovenaan de resultatenlijsten zijn te vinden is Duplikaat (Eurocommerce Toulouse x Kojak). Deze bruine merrie uit 2008 wordt momenteel door Ramiro Quintana uit Argentinie in de sport uitgebracht. Ze werden derde in de rubriek voor zevenjarigen. Duplikaat werd in 2013 tijdens de Dutch Sport Horse Sales verkocht.

Edorado
Een ander uithangbord voor de veiling is Edorado (Indorado x Ahorn). Onder de Amerikaanse ruiter James Fairclough won het duo met iets meer van een seconde in de barrage van Nick Skelton met Elkenny. Ze schreven daarmee de overwinning van de finale van de zesjarigen op hun naam. Edorado is een bruine ruin die in vorig jaar via de Dutch Sport Horse Sales werd verkocht.

Kodaline
Toen Kodaline (Vittorio x Hemmingway) via de veiling werd verkocht was zijn naam nog Darco L. De ruin die in 2008 werd geboren werd zesde in de rubriek voor zevenjarigen onder de Canadese Beth Underhill. Kodaline werd in 2014 via de Dutch Sport Horse Sales verkocht.

De organisatie is erg trots op deze resultaten. In de tussentijd wordt alweer hard gewerkt op een nieuwe sterke collectie samen te stellen voor de veiling op dinsdag 22 september 2015.

Duplikaat Darco L
Duplikaat (Vittorio x Hemmingway)