Dutch Sport Horse Sales goed voor ruim 30 Grand Prix springpaarden

13 september 2013

13 september 2013

De Dutch Sport Horse Sales veiling in Weert staat dit jaar voor het 10e jaar garant voor een collectie jonge getalenteerde springpaarden van topkwaliteit. Dit jaar komen er in totaal 29 paarden onder de hamer op dinsdag 24 september.

De veiling die wordt gedragen door Paul en Emile Hendrix, Neil Jones en Yves Houtackers heeft in 10 jaar ruim 30 paarden voortgebracht die nu op 1.50m of Grand Prix niveau presteren.

In de loop der jaren heeft de Dutch Sport Horse Sales een unieke positie in de internationale springsport weten te bemachtigen. Ruiters en amazones van over de hele wereld komen naar Limburg toe om hun toekomstige winnaar te kopen. Vorig jaar werd 94% van de collectie naar het buitenland verkocht.

Een van de vele Grand Prix springpaarden die via de Dutch Sport Hors Sales is verkocht is Uryadi  (Guidam x Amaretto I x Zeus). Uryadi werd door de Amerikaanse Jennifer Crooks op de Dutch Sport Horse Sales gekocht in 2006. Inmiddels springt dit duo op het allerhoogste niveau. Ze waren zeer succesvol in Grand Prix en landenwedstrijden in Kopenhagen, Spruce Meadows, Wellington en Lummen.


Jennifer Crooks (USA) en Uryadi

Cupido Z (Caridor Z x Lord Z) werd in 2009 verkocht tijdens de Dutch Sport Horse Sales. Sindsdien heeft dit paard al vele successen op zijn naam gezet. Zo won de 19-jarige amazone Pippa Allen dit jaar nog de Grand Prix in het Duitse Eschweiler. Ook was Allen succesvol tijdens het EK 2013 in Vejer de la Frontera.


Pippa Allen (GBR) en Cupido Z  

Een paard dat ook hoge ogen gooit is Alban (Cavalier x Voltaire). Begin mei van dit jaar won de Canadese springruiter Alex Grayton de Grand Prix van het May Classic Tournament op Spruce Meadows. Alban werd op de Dutch Sport Horse Sales gekocht in 2010.


Alex Grayton (CAN) en Alban

Maar niet alleen de oudere paarden springen zich in de kijker. Zelfs de jonge paarden die pas vorig jaar geveild zijn doen het ontzettend goed in de internationale springsport. De Ierse ruiter Ronan Mc Guigan rijdt het paard Chapeau (Indoctro x G. Ramiro Z) nu zeer succesvol. De combinatie won onder andere de finale van de zesjarigen in het Amerikaanse Wellington.

Ook het paard Cloe werd vorig jaar geveild op de Dutch Sport Horse Sales. Inmiddels is deze Harley VDL x Lupicor zoon van naam veranderd en heet nu Constable II. Constable II viel ontzettend op tijdens de Global Champions Tour onder Amerikaanse topamazone Laura Kraut. De combinatie wist zich hier op overtuigende wijze te klasseren. Dit bleef niet onopgemerkt bij de internationale topruiters.