DSHS’ers vallen op in Sunshine Tour

18 maart 2019

Meerdere paarden die in de Dutch Sport Horse Sales verkocht zijn, verblijven momenteel in Vejer de la Frontera voor de Sunshine Tour. In de vijfde week sprong onder meer Farianne (v.Indoctro) meerdere keren in de prijzen met Richard Howley en vielen Itina (v.Kannan) en Iron Lady HX (v.Bustique) op bij de zesjarigen. Op MET Oliva hield Elisabeth (v.Applaus) de DSHS-eer hoog.

De in 2015 in de DSHS geveilde Farianne presteert al meerdere weken goed met Richard Howley, met wie ze sinds april vorig jaar een combinatie vormt. In de CSI4* 1.45m rankingproef op zaterdag sprong het duo dubbel foutloos naar de tweede plaats. Een dag later deden ze opnieuw vooraan mee met een derde plaats in de 1.45m direct op tijd rankingproef.

Foutloze youngsters
Bij de jonge paarden sprongen onder meer de Kannan-dochter Itina en de Bustique-dochter Iron Lady HX zich in de kijker op de Sunshine Tour. Beide merries maakten afgelopen jaar deel uit van de DSHS-collectie. Onder Yves Houtackers sprong Itina meerdere nulrondes en dat resulteerde onder meer in de overwinning op woensdag. Ook Iron Lady HX deed met Efe Siyahi goede zaken met meerdere foutloze rondes bij de zesjarigen.

Elisabeth derde
Pål Flam neemt met de in 2015 geveilde Applaus-dochter Elisabeth deel aan de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva – Valencia. In de 1.45m rankingproef op zaterdag lieten ze een dubbele nulrit noteren en hun tijd bleek goed voor de derde prijs. Eind februari boekten ze nog een zege in het 1.40m op CSI3* Lillestrom.