DSHS’ers goed in vorm in Valkenswaard

23 mei 2019

Drie weken lang kwamen jonge en meer geroutineerde paarden aan de start op de internationale concoursen in Valkenswaard. Meerdere DSHS’ers toonden hun kunnen op het prachtige terrein van Jan Tops. Zo won de Starpower TN-dochter Iris een zesjarigenrubriek, sprong Larca van Erpecom naar de tweede prijs in het 1.40m en presteerde Glamour Girl met haar nieuwe ruiter.

De in 2016 op de Dutch Sport Horse Sales verkochte Kashmir van ’t Schuttershof-dochter Larca van Erpecom kwam deze week aan de start in Valkenswaard met Jack O’Donohue. De achtjarige merrie van Manton Grange Stables finishte ’s maandags als tweede in het 1.40m, en eindigde vorige week al als zesde op hetzelfde niveau. In haar eerste 2*-GP (1.45m) kwam ze bovendien met slechts één tijdstrafpunt over de finish.

Iris
Ook een andere troef van Manton Grange Stables presteerde sterk. Onder Tom Slattery won Iris (v.Starpower) in de tweede week de 1.30m-rubriek voor zesjarigen, en deze week eindigde het succesvolle duo dankzij opnieuw twee foutloze rondes als zesde in de finale. Dezelfde ruiter boekte ook met de vorig jaar geveilde Ici (v.Douglas) succes bij de zesjarigen. Ze sprongen dankzij louter foutloze rondes driemaal naar een top-tien klassering, waaronder een vijfde plek in de tweede week.

Glamour Girl
Ook de in 2016 geveilde Glamour Girl (v.Zirocco Blue VDL) deed goede zaken in Valkenswaard. De voorheen onder Charlotte Bettendorf succesvolle merrie presteert nu met haar nieuwe ruiter Gaj Riossa. In de eerste week van CSI2* Valkenswaard sprongen ze onder meer dubbel foutloos naar de zevende prijs in het 1.40m, en een week later werden ze derde op hetzelfde niveau.