DSHS Youngster of the Year-titel voor Istinov

24 september 2019

Met meerdere in het oog springende jonge talenten die in het verleden verkocht zijn via de Dutch Sport Horse Sales, is de strijd om de titel DSHS Youngster of the Year dit jaar een zwaarbevochten gebleken. Het is de Ustinov-zoon Istinov die aan het langste eind trok, onder meer dankzij het feit dat hij onder Omer Karaevli al negen internationale Youngster Tour-zeges naar zich toe heeft weten te trekken.

Ieder jaar wordt de titel DSHS Youngster of the Year toegekend aan een zeer opvallend presterend paard. De zesjarige Istinov (Ustinov x Vegas, fokker Jean Dresen) is er zo eentje. Vorig jaar behoorde hij tot de meest veelbelovende paarden uit de Dutch Sport Horse Sales-collectie en daar kwam hij in handen van familie Siyahi en Avni Atabek van Carpe Diem Equestrian.

Aanhoudende successen
Onder Omer Karaevli, de stalruiter van Carpe Diem, is Istinov in november 2018 aan zijn internationale sportcarrière begonnen. In tien maanden hebben ze al vijftien internationale top-drie resultaten behaald in de Young Horse-proeven, waaronder negen overwinningen. Zo behaalden ze meerdere zeges in Vejer de la Frontera en Gorla Minore. Tijdens de 16e editie van de Dutch Sport Horse Sales zijn vanavond de eigenaren en ruiter van dit opvallende springtalent Istinov betrokken bij de huldiging. De DSHS Youngster of the Year-award is vervaardigd door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix en is overhandigd aan het team achter deze opvallende zesjarige KWPN’er. De Ustinov-zoon volgt hiermee in de voetsporen van Brighton Bay, Chica B Z en Iris.