DSHS-paard Dutsboy verkocht aan Jessica Springsteen

28 januari 2015

Woensdag 28 januari 2015

Hij was niet ‘Born in the USA’, maar door tussenkomst van Laura Kraut en Nick Skelton is Dutsboy er nu wel. Vandaag is bekend geworden dat de donkerbruine getalenteerde ruin is gekocht door de Amerikaanse springamazone Jessica Springsteen, dochter van rocklegende Bruce Springsteen.

De levensloop van de in 2008 geboren Dutsboy (Veron x Lux) wordt alsmaar mooier. Werd hij vorig jaar nog uitgeroepen tot ‘Horse of the Year’ tijdens de Dutch Sport Horse Sales; nu vertrekt hij naar Amerika om zijn sportcarrière voort te zetten.

In 2012 kwam Dutsboy onder de hamer tijdens de Dutch Sport Horse Sales in Weert. Hij vertrok naar Stal Mulkhoeve in het Belgische Hamont-Achel. Na een mooie sportcarrière van twee jaar onder springamazone Joy Lammers verhuisde Dutsboy naar de stallen van Kraut en Skelton. Na een aantal succesvolle optredens in de ring van het Winter Equestrian Festival was er enorm veel interesse voor het paard. Uiteindelijk hebben de Springsteens hem weten te bemachtigen.

Joy Lammers over Dutsboy: “Ik heb hem precies twee jaar gereden. Maar het was te verwachten dat hij op een dag verkocht zou gaan worden. Het is een ongelofelijk goed paard. Hij wil altijd werken, is voorzichtig en is ook echt een plezier op stal.” De combinatie kwam uit op 1.30m niveau en wist vrijwel altijd foutloos te blijven. Lammers gaat verder: “Met Dutsboy kwam ik altijd goed beslagen ten ijs. Zo behaalden we hoge klasseringen in de jonge paarden finales van CSI1* Eindhoven en CSI3* Samorin.”

Klik hier om een video van Dutsboy te bekijken.

Dutsboy
Joy Lammers en Dutsboy (Veron x Lux)