DSHS Horse of the Year titel voor Chica B Z

2 oktober 2018

Vorig jaar werd ze verkozen tot DSHS Youngster of the Year, en dankzij haar sterke ontwikkeling kon de Canturano-dochter Chica B Z van Martin Fuchs vanavond gehuldigd worden als DSHS Horse of the Year! De negenjarige merrie presenteert zich met haar internationale topresultaten als een echte ambassadeur voor de Dutch Sport Horse Sales.

De in 2009 bij familie Berben in Meijel geboren Canturano-dochter Chica B Z (mv.Berlin) maakte in 2015 deel uit van de Dutch Sport Horse Sales collectie. Daar kwam ze in handen van haar huidig eigenaar Adolfi Juri, die vanavond samen met ruiter Martin Fuchs tijdens de 15e veilingeditie bij de huldiging betrokken werd. In het bomvolle Equestrian Centre De Peelbergen kregen zij het door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix vervaardigde award overhandigd. Daarmee volgt Chica B Z in de voetsporen van onder meer de succesvolle Larino-zoon Apart, de winnaar van 2017.

Grote toekomst
De Zangersheide-merrie Chica B Z beleefde een sterk seizoen onder Martin Fuchs en lijkt met haar negen lentes nog een grote toekomst voor zich te hebben. In maart dit jaar won het duo de Grand Prix van CSI2* Kreuth en in diezelfde maand eindigden ze als tweede in de Grand Prix van CSI2* Gorla Minore. Ook in de 3*-Grand Prix van Arezzo pakten ze de tweede prijs, evenals in het 1.50/1.55m van CSI3* Busto Arsizio. Derde prijzen waren er onder meer in het 1.50m én 1.45m op het GCT-CSI5* in Berlin deze zomer. Een prachtig palmares van deze DSHS-ambassadeur, die met de verkiezing tot Horse of the Year nog eens extra in het zonnetje is gezet.