DSHS een wereldwijd begrip in de paardenwereld

10 juli 2011

Paul en Emile Hendrix, Neil Jones en Yves Houtackers zijn de gerenommeerde paardenmensen die achter de Stichting Dutch Sport Horse Sales staan.. Ieder jaar bestaat de DSHS selectie uit talentvolle 4- en 5 jarige springpaarden.
De afgelopen editie was uiterst succesvol. Met een recordbedrag van € 280.000 gaat de kwaliteitsvolle Corland x Emilion schimmel Ariantha de boeken in als veilingtopper van de afgelopen zeven edities. Het succes van de veilingpaarden is een groot compliment voor de selectiecommissie, welke we graag nader aan u voorstellen.
Yves Houtackers
Yves Houtackers runt zijn eigen springstal in het Limburgse Weert. Hij heeft zijn ervaring en kennis mede opgedaan bij grote namen in de paardensport zoals de Zweedse top amazone Malin Baryard en de Wereldbekerwinnaar Marcus Ehning. Yves zelf heeft al heel wat successen in de springsport weten te behalen en streeft erna om de koper een fijn gereden en eerlijk paard aan te bieden.
Yves Houtackers: ‘Dutch Sport Horse Sales is tot stand gekomen door wijle heer A.M. Gordijn. Hij stelde ieder jaar zijn accommodatie, Dressuur- en Springstal De Ijzeren Man, ter beschikking voor de Limburgse Veulen Veiling. De hal zag er gelikt uit tijdens deze veulenveiling en het was natuurlijk jammer dat een dag erna alles alweer afgebroken moest worden. Neil Jones en ik waren ten tijde van de oprichting beiden gesitueerd op de accommodatie van De IJzeren Man. Zo is de samenwerking met Paul Hendrix tot stand gekomen om een sportpaarden veiling te organiseren.”
Paul en Emile Hendrix
Paul en zijn broer Emile Hendrix runnen samen één van de bekendste Spring- en Handelstallen van de wereld. Door hun kennis van kwaliteitsvolle paarden hebben zij in de paardenhandel een wereldwijde klantenkring opgebouwd.
Paul en Emile zijn echte paardenmannen die streven naar perfectie. Ze hebben er oog voor om de beste jonge paarden op te sporen en deze aan de passende klant aan te bieden.
Paul Hendrix: ‘Met deze sportmensen hebben we dit idee van Dhr. Gordijn aangepakt en we zijn begonnen met een veiling voor jonge dressuur- en springpaarden. We zijn met de springpaarden doorgegaan, het succes heeft ons heel snel ingehaald, de paarden die we geselecteerd hebben voor de afgelopen veilingen hebben het wereldwijd zo goed gedaan dat we de veiling steeds beter en professioneler willen opzetten en we ons kunnen richten op de betere kwaliteitspaarden, want daar is vraag naar’.
Neil Jones 
Onder de naam ‘Neil Jones Equestrian’ heeft de van oorsprong Engelse Neil Jones zijn eigen naam in de markt gezet. Met zijn jarenlange ervaring in de paardensport op topniveau, heeft hij zichzelf ontwikkeld tot een vooraanstaande paardenhandelaar. Neil streeft naar tevreden klanten, die graag bij hem terug komen.
Neil Jones: ‘De verkochte paarden van de voorafgaande edities zijn internationaal erg succesvol. Daarom zijn wij allemaal zeer enthousiast om door te gaan met DSHS. We werken met een professioneel team van mensen om ons heen en streven naar nog meer perfectie, daarom proberen we elk jaar een stapje naar voren te maken.’
De kracht van Dutch Sport Horse Sales
Paul Hendrix: ‘Het sterke punt van DSHS is dat de paarden in een lang voortraject aangekocht en opgeleid worden door ons. We kennen de paarden door en door en weten wat we verkopen’.
Yves Houtackers: ‘Omdat we een hele kleine selecte groep paarden aanbieden kunnen we ook garanties geven. Wanneer je paarden van buitenaf in de veiling neemt, dan is het moeilijker om de klant te adviseren omdat je dat paard niet lang genoeg kent. Wij kennen onze paarden en daardoor is het ook makkelijker om het juiste paard bij de juiste klant te krijgen’. ‘Daarom is het zo uniek dat de paarden in ons bezit zijn, zo kunnen we na de veiling de klant ook nog after sales-service aanbieden’,aldus Neil Jones.
De selectiecommissie ziet de achtste editie van Dutch Sport Horse Sales vol vertrouwen tegemoet. De huidige collectie ziet er veelbelovend uit. Vol trots laten de paardenmannen weten dat ze de Nederlands Kampioen van de vijfjarige springpaarden hebben opgenomen in hun selectie getalenteerde 4- en 5 jarigen. Deze Nederlands Kampioen Bestinov (Ustinov x Indorado x Indoctro) zal onder catalogusnummer 24 worden aangeboden tijdens de Dutch Sport Horse Sales, welke gehouden zal worden op woensdag 28 september 2011.