DSHS-ambassadeur Apart zorgt voor Nations Cup-zege

17 juni 2019

Geen betere referentie, dan een winnende referentie! De in 2017 tot DSHS Horse of the Year uitgeroepen Apart heeft dit weekend weer een uitstekende prestatie geleverd met Pieter Devos. Hun dubbele nulrit in de Nations Cup-wedstrijd van Sopot droeg bij aan de winst voor België. Ook DSHS-referenties Zira van de Kapelhof en Larca van Erpekom sprongen zich in de kijker.

Pieter Devos verkeert in uitstekende vorm met Apart (v.Larino). Met dit markant getekende fokproduct van Stal Hendrix vormt hij ruim drie jaar een combinatie. “Apart is echt een droom. Mijn vrouw Caroline reed hem tot op vijfsterren-niveau, waarna ik de teugels overnam. Zijn instelling is fantastisch, echt een paard waar je op kan rekenen”, vertelde Pieter aan Equnews na de zege in Sopot. Het Belgische team kon daar voor het tweede jaar op rij de landenwedstrijd winnen, en Pieter en Apart waren één van de twee Belgische duo’s die in beide omlopen geheel foutloos wisten te blijven. “Apart is echt een heel snel paard en zoals gewoonlijk kon ik weer de volle honderd procent op hem rekenen.”

Prijswinnaars
Ook op het CSI4* in Bolesworth presteerde een DSHS’er op 1.60m-niveau. De Zürich-dochter Zira van de Kapelhof sprong met Anthony Condon naar de achtste plaats in de Grand Prix. Zira maakte in 2013 deel uit van de Dutch Sport Horse Sales-collectie en is gefokt door Gert Nicolai. Op het tweesterrenconcours in Kronenberg sprongen ook meerdere DSHS’ers in de prijzen. Zo leidde de dubbele nulrit van Alise Oken met Shangri-La (ex.Galway Girl v.Cardento) in het 1.45m tot de derde prijs en snelde Andre Sakakini met Bestinov V L (v.Ustinov) naar de tweede plaats in het 1.40m direct op tijd. Onder Jack O’Donohue deed Larca van Erpecom (v.Kashmir van ’t Schuttershof) goede zaken door dubbel nul tweede te worden in het 1.45m bij De Peelbergen.

Foto Apart – FEI