Datumwijziging Dutch Sport Horse Sales en Limburgse Veulenveiling

10 juli 2012

De organisatie van de veilingen Dutch Sport Horse Sales en de Limburgse Veulenveiling hebben besloten beide veilingen één dag naar voren te plaatsen. De presentatie van de Dutch Sport Horse Sales zal nu plaatsvinden op maandag 1 oktober, de Dutch Sport Horse Sales op dinsdag 2 oktober. De Limburgse Veulenveiling zal gehouden worden op woensdag 3 oktober.
Dit jaar zal de negende editie van de gerenommeerde veiling van jonge springpaarden, de Dutch Sport Horse Sales, plaatvinden in Weert. Dit is een initiatief van hippische ondernemers Paul en Emile Hendrix, Yves Houtackers en Neil Jones.
Springruiter Yves Houtackers vertelt waarom zij hebben besloten de datum te wijzigen: ‘In eerste instantie stond het gepland op 3 en 4 oktober. Maar omdat het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken eindigt op zondag hebben we het nu zo gepland dat potentiële kopers direct door kunnen rijden naar Weert. Dat is immers maar een stukje.’ ‘Daarnaast begint later die week de Horse of the Year Show in Birmingham’, verteld Houtackers. ‘Met deze laatste definitieve datums kunnen onze Engelse klanten zowel naar onze veiling als naar dit invloedrijke concours in Birmingham. Zo hopen wij al onze buitenlandse relaties te kunnen bedienen’ aldus de in Weert gesitueerde springruiter.
De Dutch Sport Horse Sales is een belangrijke veiling voor kopers van jonge getalenteerde springpaarden. De veiling kenmerkt zich door het internationale koperspubliek. Voor meer informatie kijk op www.dutchsporthorsesales.com