Cuba verkozen tot USEF Paard van het Jaar!

20 januari 2018

Prachtig nieuws uit Amerika vandaag, waar de DSHS ambassadeur Cuba Libre (v.Namelus R) is verkozen tot USEF National Horse of the Year! Een prachtige bekroning voor de recente successen van deze door Tori Colvin gereden tophunter, die in 2011 via de Dutch Sport Horse Sales verkocht werd.

In augustus won Tori Colvin met Cuba het 2017 USHJA International Hunter Derby Championship, nadat ze eerder al een ongekende progressie toonden in het winterseizoen in Florida. Cuba is in eigendom van John en Stephanie Ingram, en hij verdiende de meeste stemmen in deze prestigieuze verkiezing.

Het USEF is heel enthousiast over de door Hans de Roover gefokte tienjarige Cuba. Hij heeft dan ook een fantastisch jaar achter de rug. ‘Hij heeft zichzelf bewezen als een zeer succesvolle hunter. Hij begon deze carrière pas een jaar geleden, nadat hij zich eerder in de springsport profileerde. Onder Tori Colvin wist Cuba zich te onderscheiden op het USHJA International Hunter Derby Championship, waar ze de ‘handy hunter round’ wonnen en met een veelzeggende totaalscore van 9.75 punten het gehele kampioenschap naar zijn hand zette. Over het gehele jaar won hij het meeste prijzengeld, in slechts vijf wedstrijden won hij namelijk ruim 55.000 Dollar.’